Vi är mycket stolta och glada att se att vår samarbetspartner Microprecision AB på nytt omnämnts i media. Den här gången gäller det deras inköp av en Makino a500Z, samma maskin som vi ställde ut under Elmia Verktygsmaskiner 2018. Reportaget finns att läsa på Svensk Verkstads hemsida, där både vår Urban Åström och Microprecisions VD Peter Kjellqvist citeras.

Makino a500Z presenterades under 2017, då den även visades upp under EMO i Hannover. Den mycket stabila maskinstrukturen och den låga trögheten hos a500Z garanterar samma effektivitet i denna 5-axliga horisontella fleroperationsmaskin som man normalt förväntar sig av en 4-axlig maskin. Maskinbädd i en enda del, trepunktsstöd och snedbäddsdesign erbjuder styvhet och utmärkt stabilitet. Den symmetriska snedbäddsstrukturen, som påminner om maskiner i a1-serien, säkerställer en minimerad kraftslinga för ökad effektivitet. Med Makino:s innovativa teknik levereras vridbordet med minimalt överhäng och utmärkt styvhet.

Makino a500Z erbjuder en 730 mm X-axel, 750 mm Y-axel och 700 mm Z-axel som rymmer ett arbetsstycke med maximal storlek och vikt på ø630 mm x 500 mm respektive 400 kg. Maskinens snabba palettväxlare (APC) och horisontella laddning är ytterligare effektivitetshöjande funktioner.

För mer information, kontakta oss på Johan Nordström Verktygsmaskiner AB.